Publicaties

03-12-2019

Het is bijna zover:  op 18 december verschijnt “Begraven in Leerdam, 122 jaar begraafinschrijvingen“.
Wilt u ook een exemplaar? Bestellen kan heel makkelijk via de winkel op deze website.

Publicatie ter gelegenheid van 75 jaar Bevrijding 
Volgend jaar wordt herdacht dat het 75 jaar geleden is dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog en vieren we 75 jaar Bevrijding. In het kader hiervan wil de Historische Vereniging Leerdam een fotoboek uitgeven in de Historische Reeks Leerdam. Maar daarvoor hebben we natuurlijk wel foto’s nodig. In onze Beeldbank is een groot aantal foto’s aanwezig van o.a. de komst van de Belgische Brigade Piron en de feestelijkheden hierna. Maar we kunnen ons indenken dat er bij u wellicht nog meer foto’s in de bekende doos die op zolder staat zitten. Ook verhalen over belevenissen en herinneringen uit die tijd zijn welkom.

En wij zoeken niet alleen foto’s van Leerdam, maar ook van Schoonrewoerd, Oosterwijk en Kedichem. Daarbij valt te denken aan de luisterpost “Gorilla” in Schoonrewoerd, de doortocht van de Belgische bevrijders en de feestelijkheden na de Duitse capitulatie.

U hoeft de foto’s uiteraard niet af te staan. Wij digitaliseren ze en u krijgt ze weer terug. Verdere details betreffende het boek moeten nog uitgewerkt worden en zijn mede afhankelijk van het aantal foto’s. We gaan nu even uit van een oblong-formaat met ca. 125-150 pagina’s.

Heeft u foto’s in uw bezit en wilt u deze ter beschikking stellen neem dan even contact op met Teunis Blom, e-mail [email protected] of bel (0345) 61 37 56.

Belgen op de toren van de Grote Kerk tijdens het hijsen van de vlag