Nieuwe publicatie | Hout aan de Linge

27-01-2023

In april verschijnt:

 

Hout aan de Linge
350 jaar houthandel en -industrie in Leerdam

In dit 24e deel in de Historische Reeks Leerdam wordt de geschiedenis van de houthandel, -zagerij en timmerfabriek Varsseveld beschreven: het ontstaan, de ontwikkeling daarvan in de loop der tijden en het einde van het bedrijf in de tachtiger jaren van de vorige eeuw.

Maar dat is nog niet alles, want we lezen ook over houtzaagmolens en de scheepstimmerwerf.
En wist u dat er vroeger kisten en stoelen in Leerdam werden gemaakt? Of kent u het beroep van kuiper, wagenmaker of klompenmaker?
De titel “Hout aan de Linge” zegt het al: niet alleen Leerdam komt aan bod, maar ook de wagen- en klompenmakers in Kedichem zijn opgenomen in dit boek.

Een uitgave die iedere Leerdammer in zijn boekenkast zou moeten hebben staan, en speciaal degenen die vroeger bij Varsseveld werkzaam waren.

Hout aan de Linge, 350 jaar houthandel en -industrie in Leerdam” is geschreven door Teunis Blom, heeft een omvang van ca. 450 pagina’s en zal met harde kaft verschijnen. Het is rijk geïllustreerd.

De prijs wordt binnenkort bekend, maar is mede afhankelijk van het aantal reserveringen dat we krijgen.

Om zeker te zijn van een exemplaar “Hout aan de Linge, 350 jaar houthandel en -industrie in Leerdam”  kunt u dit nu al geheel vrijblijvend reserveren:
– via de winkel  op deze website
– per e-mail [email protected]