Historische Reeks Leerdam

01-05-2022

Dit jaar bestaat het Hofje van Mevrouw van Aerden 250 jaar.
Daarom verschijnt deze zomer onze nieuwste publicatie welke geheel in het teken staat van dit hofje.

Zoals de titel al aangeeft, zal deze publicatie uitgebreid ingaan op de mensen die er woonden en werkten. Na uitvoerig archiefonderzoek is een overzicht samengesteld van een groot deel van de bewoners van het hofje die er vanaf het begin van het hofje tot aan het begin van de 20e eeuw hebben gewoond.

Het Hofje van Mevrouw van Aerden, Bewoners en beheer” beschrijft in verschillende verhalen hoe het was om in het hofje te wonen en ook worden de vooroorlogse binnenvaders én binnenmoeders uitgebreid beschreven. Waren alle bewoners en binnenvaders familie van mevrouw van Aerden? Duidelijk wordt dat dit niet altijd het geval was.

Een groot aantal regenten wordt beschreven in dit rijk geïllustreerde boek, dat verder wordt gecompleteerd met een aantal genealogische overzichten om de meerdere  verwantschappen te verduidelijken.

Het Hofje van Mevrouw van AerdenBewoners en beheer” is samengesteld en geschreven door Peter van Rooden, krijgt een omvang van ca. 160 pagina’s en zal met harde kaft verschijnen op ons boekformaat 170 x 240 mm.

De prijs bedraagt bij voorinschrijving t/m 31 mei 2022 ± € 22,50.
Na deze datum zal de prijs ± € 25,00 bedragen.
De defintieve prijs is afhankelijk van de uiteindelijke oplage.

U kunt een exemplaar van deel 22 in de Historische Reeks Leerdam reserveren via de winkel op deze website.