Verslag presentatie fotoboek “Schoonrewoerd 1880-1980”

08-04-2011

Vrijdagmiddag 8 april was het dan zover. Na drie jaar hard werken was het fotoboek “Schoonrewoerd 1880-1980” klaar en werd het gepresenteerd aan de makers.

De presentatie vond, net als de foto-expositie in december vorig jaar, plaats in de Lichtkring aan de Dorpsstraat.

Het boek is samengesteld door Trudi Middelkoop, terwijl Jan van Frankenhuyzen voor de bewerking van de foto’s zorgde. Verder werkten mee Aartje Rijneveld, Erik van Merkerk, Jojada Verrips en Johan de Leeuw.

“Schoonrewoerd 1880-1980” heeft een omvang van bijna 400 pagina’s, bevat ca. 750 foto’s en is in groot formaat geheel in full colour uitgevoerd. Door dit alles is het ook een zwaar boek geworden; ruim 2.300 gram. De mensen die zaterdag op hun fiets 6 boeken kwamen halen, merkten dit ook.

De realisatie van dit fotoboek werd mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van het Coöperatiefonds van de Rabobank Vijfheerenlanden, Van der Wal Interieur-adviseurs en Van Buuren Fruit.

Tijdens de bijeenkomst werden de eerste twee exemplaren uitgereikt aan Trudi Middelkoop en Jan van Frankenhuyzen. Ook voor de andere medewerkers was er een exemplaar; begeleid door een bloemetje en voor de heren een fles wijn.

Jojada Verrips kon door verblijf in het buitenland niet aanwezig zijn.

Nadat alle aanwezigen hun exemplaar hadden gekregen, werd er, onder het genot van een kopje koffie of thee, druk gebladerd in het eindresultaat.

Zaterdag 9 april kon iedereen die één of meerdere exemplaren had besteld ze op komen halen. Gerda van Buuren van Van Buuren Fruit had ons haar schuur ter beschikking gesteld en van 10.00 – 15.00 uur was het dan ook flink druk. We zaten klaar met namenlijsten, geldkist en 2 pallets vol boeken om deze operatie tot een goed eind te gaan brengen.

Het was een gezellige dag. De zon scheen en we werden door Gerda goed verzorgd met koffie/thee en sap. Iedereen was heel blij met het eindresultaat en sommige mensen zagen we meerdere keren terug, omdat ze nog een extra boek kwamen kopen. Ook hoorden we heel wat verhalen over de foto’s uit het boek.

Naast het aantal bestellingen dat we vooraf hadden gekregen, verkochten we deze dag al zo’n 25 extra boeken.

Een praatje met de bestuursleden onderling, voordat de presentatie van “Schoonrewoerd 1880-1980” begon.

Toespraak door de voorzitter.

Een bloemetje voor Trudi Middelkoop.

Dit is dan het eindresultaat.

De makers: Erik van Merkerk, Jan van Frankenhuyzen, Johan de Leeuw, Aartje Rijneveld en Trudi Middelkoop. Jojada Verrips ontbreekt op deze foto, vanwege verblijf in het buitenland.

De heer Timmer en zijn echtgenote; van Van der Wal Interieur-adviseurs. Eén van onze sponsors.

Het Coöperatiefonds van de Rabobank leverde ook een bijdrage. De directeur van de Rabobank Vijfheerenlanden was erg tevreden over het eindresultaat.

In de schuur van Van Buuren Fruit. Tussen 10.00 – 15.00 uur kwamen velen hun bestelde boek(en) halen.

Even een rustig moment rond etenstijd. Lekker in het zonnetje.