Verslag excursie Tiel

16-06-2012

We begonnen de dag met koffie/thee met gebak naar keuze bij Restaurant Hart van de Betuwe. Er was zelfs iemand die dacht een tompoes te zien, maar met bril op bleek het mandarijnentaart te zijn; ook lekker.

Om 11.00 uur zouden we opgehaald worden door onze gids, voor een stadswandeling. Helaas kwam de gids niet opdagen en dus gingen we met een plattegrond van de Bruna zelf maar op stap. Inmiddels had onze gids met het restaurant contact opgenomen; hij dacht dat hij om 12.00 uur pas moest komen. En dus gingen we ook nog een wandeling maken met de gids. Daarna uitrusten tijdens de lunch. Na 1,5 stadswandeling was het lekker even te zitten. Na de lunch bezochten we het Flipje & Streekmuseum Tiel. Ook hier was even verwarring wie onze gids zou zijn, maar gelukkig was er iemand aanwezig die ons beneden in het gebouw alles over Flipje en de jamindustrie vertelde en boven over de geschiedenis van Tiel.

We zouden in dit gebouw de dag afsluiten met een drankje en Flipje lekkernij. Jammergenoeg was er alleen koffie uit een automaat en dus besloten we terug te lopen naar ons adres van koffie en lunch. Hier sloten we deze dag met een drankje af.

We begonnen de dag met koffie/thee en gebak naar keuze.

Tijdens onze “eigen” stadswandeling kwamen we langs deze Lutherse kerk. Helaas was hij gesloten.

Wapen boven de deur van het Ambtmans-huis.

Onze gids was toch nog gekomen.
Even uitrusten en toen weer verder gewandeld.

De Linge stroomt ook door Tiel.

Het beeld van Flipje staat op een plein midden in het centrum van Tiel en recht tegenover het restaurant waar we koffie dronken en de lunch gebruikten.

Onze lunch.

In het Flipje & Streekmuseum.
In deze ketels werd vroeger de jam gemaakt.

Uitleg door onze gids op de boven-verdieping van het museum; een maquette van Tiel.

Familie Traas terug in de schoolbanken.

Familie Den Besten

Nog even napraten onder het genot van koffie/thee of fris.