Koninklijke onderscheiding voor voorzitter Teunis Blom

29-04-2011

Wat op vrijdagmorgen 29 april om 8.30 uur voor voorzitter Teunis Blom begon met een afspraak bij wethouder Wim v.d. Leij, eindigde (voor hem) heel onverwacht bij De Lingehoeve.

Onderwerp van gesprek was het beschermd dorpsgezicht van Oosterwijk en daarvoor gingen ze ook “op locatie” kijken. Bij hun wandeling over de Lingedijk kwamen ze bij De Lingehoeve, waar het op dit vroege tijdstip al flink druk was. Toen Teunis allerlei bekenden zag, kreeg hij wel een idee wat er aan de hand kon zijn en voelde zich flink bij de neus genomen, door (wat één van de andere aanwezigen zo mooi zei) de firma “list en bedrog”. Het is best moeilijk om een paar maanden geheim te moeten houden dat iemand een lintje krijgt en dan moet je ook nog een goede smoes verzinnen.

Wim v.d. Leij: bij deze heel erg bedankt voor het meewerken aan deze “smoes”. Het heeft goed gewerkt!

Om 10.00 uur was het dan zover. Met nog 9 anderen (1 iemand was helaas ziek) ging Teunis het restaurant binnen en zag daar gelijk de andere leden van het bestuur staan.

Voorzitter Teunis Blom werd benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Heel erg verdiend; voor de vele jaren dat hij al bezig is met de historie van Leerdam. We hopen dat hij dit werk nog vele jaren kan voortzetten.

Natuurlijk was er voor iedereen het lintje, samen met een bos bloemen. Er werd gesproken door familieleden, bestuursleden of andere bekenden en toen was het tijd voor een drankje en een hapje.

Aan het eind ging iedereen nog op de foto en kwam er een eind aan deze, toch wel, enerverende morgen.

Toespraak door burgemeester Victor Molkenboer.

Gesprekje met de heer Bogerd, tijdens het muzikale intermezzo.

Toespraak door bestuurslid Jos Slieker.

Met z’n allen op de foto in de boomgaard achter De Lingehoeve.